Project ‘365×1 Tekeningen/Drawings
’

Project

Project ‘365×1 Tekeningen/Drawings’

Op een dag vroeg ik mijn vader, toen hij wist wat de dood voor hem betekende, om een tip voor het leven. Hij antwoordde glimlachend: ‘Wees als een Boom. Te allen tijde. En vier het leven’.

De woorden vervlogen in het dagelijks bestaan.

Na een periode van tijd vermorsen, besloot ik om elke dag een tekening te maken. Hoe dan ook. Dagen, werden weken, werden maanden, werd een jaar…In de tekeningen vond ik de woorden van mijn vader terug: Bomen, in het ritme van de seizoenen, als weerspiegeling van het leven wat we leiden. Zowel letterlijk als figuurlijk. Maar zo nu en dan glippen er ook andere beelden tussendoor, van torens en bergen of zomaar ineens een gerafelde lucht aan zee.

Het idee ontstond om zowel een website als een boek te realiseren.  De website www.365×1.nl  is opgebouwd door elke dag een post te plaatsen totdat hij na een jaar voltooid was. Het boek is een lijvig verslag geworden van een jaar lang elke dag tekenen.

 

En het bleef borrelen; ik wilde het project laten zien, maar anders dan de gebruikelijke expositie-vorm. Interactiever. Dus hebben we besloten om van elke tekening een kunstblok te laten drukken die bij de originele tekeningen geëxposeerd konden worden. Dus 365 originele tekeningen en 365 scheurblokken. De originelen voor de verkoop, en de kunstscheurblokken om je favoriete tekening uit te zoeken, af te scheuren en mee te nemen, of op te sturen naar een vriend of vriendin. Als een soort fysiek geworden face book: like en share; scheur en schenk.

 

 

P1030197

Het boek ‘365×1 Tekeningen/drawings’

Door de uitnodiging van Westra etc. om te komen exposeren op hun Art Podium in de voormalige Ola IJsfabriek in Wilp vlakbij Deventer kon het project de lucht in…en het werkte! Het scheur & schenken werd een feit.  Tegelijkertijd startte ook de verkoop van de originele tekeningen, het boek, en de uitvergrotingen.

Cassandra van Veen IJsfabriek Wilp 3

Cassandra van Veen IJsfabriek Wilp

Cassandra van Veen IJsfabriek Wilp 4

Het Art Podium bij Westra etc in de voormalige Ola IJsfabriek in Wilp/Deventer

 


Vanaf dat moment werd het project in 2 jaar tijd op 8 verschillende  locaties uitgenodigd waarbij team 365×1 de opstelling voor elke nieuwe ruimte heeft omgebouwd.

– Art Podium te Wilp
– Pop-up galerie op De Pier in Scheveningen
– Pier Zuid in Scheveningen
– Strandpaviljoen ‘De Buiten’
– Haagse Kunstkring: Salon Bouw & Beeld
– Prinsenhof in Delft
– Festival ‘Zondag in ’t Park’ editie 2016
– Boterhal in Hoorn

Voor meer info:
www.365×1.nl


Het Boek is voor € 45,-  (excl. verzendkosten) te koop bij:

Cassandra van Veen via:
info@cassandravanveen.nl

Boekhandel Scheveningen
Keizerstraat 50
2584 BK Den Haag

De Tekeningen en uitvergrotingen zijn te koop via:
info@cassandravanveen.nl

De Pier